Varmt välkommen att ställa ditt barn i kö till Strandskolans Montessori.

För att stå i kö till Strandskolan anmäler du ditt barn via en av länkarna längst ned på denna sida. Det är separata köer för förskola och grundskola, det går att stå i båda köerna samtidigt. Alla barn/elever i kön flyttas automatiskt upp varje år så att barnet/eleven står i kö till rätt grupp/klass. För förskoleklass samt årskurs 7 använder vi för invånare i Kungälvs kommun, kommunens skolvalstjänst. Vilket innebär att båda vårdnadshavarna måste logga in i kommunens skolvalstjänst och tacka ja eller nej till erbjudandet om plats på Strandskolan. Gäller för de elever som är folkbokförda i Kungälvs kommun. För elever folkbokförda i annan kommun än Kungälv sker erbjudande om plats genom mejl.

När du anmält ditt barn till Strandskolans kö kan du även gå med i Strandskolans Montessoriförening. För att göra det betalar du in 100 kr till bankgiro 5410-2926. Medlemsavgiften är per familj, betalar ni redan medlemsavgift behöver alltså inte detta göras igen. OBS – ditt barn står kvar i kön även om ni väljer att inte vara medlemmar i vår förening.

För frågor om anmälan och kö, vänligen kontakta expedition@strandskolan.org

Fråga: Hur loggar man in i elevkön?

Svar: Du loggar in via länken ”Logga in” i ansökningsformuläret. Härifrån kan du sedan ändra dina egna kontaktuppgifter.

Fråga: Jag har skrivit in fel år, hur ändrar jag?

Svar: Administratören på skolan är den som kan ändra startår och årskurs. Kontakta expeditionen.

Fråga: Jag får information om vilket kö-id jag har, men vilken är min köplats?

Svar: Köplatsen kan variera eftersom barn med syskonförtur kan komma att ställa sig i kö vid ett senare tillfälle. Skolan kan därför inte svara på frågor om vilken köplats ett barn har.

Fråga: Jag har sökt till fel skola?

Svar: Vårdnadshavaren måste göra en ny ansökan till den rätta skolan. Man kan inte flytta en ansökan från en skola till en annan. Strandskolans förskola och grundskola är två olika skolor när det gäller ansökningssystemet.

Fråga: Jag tog bort mitt barn från kön, eftersom jag skrev fel i min anmälan, nu kan jag inte ansöka igen.

Svar: Barnet ligger som inaktivt i skolans elevkö. Kontakta vår administratör via expeditionen.

Anmälan till kö

Förskolan »