Strandskolans kök har från och med höstterminen 2015 gått från att vara ett serveringskök till att vara ett produktionskök.

Det innebär att våra två nyanställda kockar, Marie och Lisa, lagar maten i vårt eget kök här på Strandskolan!

Våra kockar

MARIE KARLSSON

Marie bor tillsammans med man och dotter på en gård med hästar, hönor och katter. Efter att ha gått en en två-årig restaurangutbildning på Ester Mosessons gymnasium har hon jobbat på ett flertal olika restauranger, de sista 6 åren på hotell Fars Hatt.

– Det viktigaste för mig när jag lagar mat är bra råvaror, närproducera och gärna Krav-märkt i den mån som det går, berättar Marie.

LISA BJÖRNDAHL

Lisa bor i Tjuvkil med man och två barn. Hon är utbildad kock och har jobbat i branschen i snart fyra år, men hon har alltid haft stor passion och intresse för mat och matlagning. Tidigare jobbade Lisa på en golfkrog samt Tofta herrgård.

– När jag lagar mat så är det viktigt för mig att, förutom att maten såklart ska vara god och nyttig, använda så rena råvaror som möjligt, dvs att undvika så mycket tillsatser och E-ämnen och andra onödigheter som möjligt, samt att använda sig av Krav-märkta och närproducerade produkter i den mån det går. Detta anser jag är ännu viktigare nu i mitt jobb på Strandskolan, säger Lisa.

– Det är också viktigt att servera mat som lockar barnen till att äta och våga smaka på allt. Maten ska se god ut för ögat med olika färger strukturer och lukta gott. Det är viktigt att vi skapar en bra matkultur hos barnen.